19 oktober 2019

Kladdkakekakor

Kladdkaka

 

Kladdkakekakor, 20 st

50 g smör
150 g mjölkchoklad eller mörk choklad
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Hacka chokladen och smält den i smöret.
3. Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blada väl. Ställ smeten i kylen 15 minuter för att den ska sätta sig.
5. Forma små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper.
6. Baka mitt i ugnen ca 10 minuter för att få de sega i mitten.
 
 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress