Godmorgon! Förra helgen var jag i Helsingborg, hälsade på min pojkvän och passade på att baka. Det blev bullar den här gången och jag bakade både blåbärsbullar och saftiga kardemummabullar med vaniljkräm. Supergott! Alla recept hittar ni under kategorier och "bakning". 
 

ca 24 stycken

Ingredienser:

25 g jäst
3 dl mjölk
1/2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
1 ägg
9 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk majsstärkelse/potatismjöl
150 g blåbär

Pensling:
ägg
pärlsocker

Gör såhär:

1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt socker, kardemumma, salt, rumsvarmt smör i bitar, ägg och mjöl. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt degen vila medan fyllningen rörs ihop.

3. Fyllning: Blanda rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och majsstärkelse/potatismjöl.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel.

5. Bred på fyllning och strö över blåbär. Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och ställ bullarna glest på plåt med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa övertäckta, ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 225°.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 8 minuter.

Kramar