Hej alla fina! Igår bakade jag en mycket uppskattad kladdkaka med centerfluff. Receptet hittade jag på instagram men bytte ut hallon och annat mot jordgubbar. Den blev otroligt god och även superenkel att göra. Här nedan kommer recept. @cakesbymandyy
 
 
 
 

Ingredienser (centerfluff):

234 g centerchoklad (3 rullar)

2,5 dl vispgrädde

Ingredienser (kladdkaka):

100 g smör

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

3 msk kakao

 +färska jordgubbar att dekorera med

 

 
 

Gör såhär (kvällen innan):

  1. Lägg center och vispgrädde i en kastrull och värm upp på medelvärme.
  2. Rör om hela tiden tills chokladen smält in helt i vispgrädden och häll sedan i fluffsmeten i en kall skål.
  3. Plasta in skålen och låt den stå i kylskåpet i minst 4 h, men helst över natten.
 
 
 
Samma dag: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet. Viktigt här att inte vispa med visp, använd en slickepott eller annat.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den. Går även bra om man vill smöra och bröda formen.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna. För att se om den är klar, testa med en sticka, stickan ska inte vara superkladdig. Kladdkakan kommer att stelna när du tar ut den ur ugnen.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du dekorerar med fluff och jordgubbar. 
  7. Vispa upp blandningen center och vispgrädde med elvisp till ett ljusbrunt fluff. Dekorera med detta när kakan är helt sval.
 
 
Kramar
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress