Hej alla fina! Idag blev det chokladkakor i form av hjärtan med vaniljfyllning. De var superenkla att göra och blev även mycket goda. Det bra med dessa är att man kan välja vilken form man själv vill ha så att det passar tillfälle och årstid. Denna gången valde jag att göra hjärtformade. Men något som jag märkte är att de flyter ut lite så det är bra att använda en mindre storlek på formen än vad man tänkt. Här nedan kommer nu recept. 
 

Du behöver

CHOKLADDEG:
  • 135 g florsocker (2.25 dl)
  • 0,5 krm salt
  • 5 g bikarbonat (1 tsk)
  • 180 g vetemjöl (3 dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 150 g smör, rumstempererat
VANILJFYLLNING:
  • 240 g florsocker, (4 dl)
  • 30 g vaniljsocker, (3 msk)
  • 150 g smör, rumstempererat

Gör såhär:

CHOKLADDEG:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan resten och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Degen kan kännas torr och svår att få ihop men fortsätt att knåda så går den tids nog ihop.
  3. Kavla ut degen ca 3 mm tjock mellan två bakplåtspapper. 
  4. Stansa ut hjärtan. Grädda i ca 12 minuter. OBS! Gräddningstiden kan variera beroende på formens storlek.
  5. VANILJFYLLNING: Blanda ihop allt med en slickepott till en slät smet och fyll på en spritspåse. Spritsa eller bred fyllning på ena kakans insida och limma ihop med en annan. Förvara i frys eller njut direkt. 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress