10 december 2019

Hallontryffel

Julbak

 
Du behöver:
- 200 g vit choklad
1 1/2 dl frysta hallon
- 2 msk rumsvarmt smör
+garnering med kakao och florsocker
 
Gör såhär:
1. Hacka chokladen smått.
2. Lägg de frysta hallonen i en kastrull och koka dem ca 1 minut under omrörning. Passera hallonen genom en sil och häll tillbaka purén i kastrullen.
3. Blanda chokladen med den varma hallonpurén och låt den smälta under omrörning. Om chokladen inte hinner smälta så värm försiktigt under omrörning.
4. Rör sedan ner smöret. Häll upp smeten i en form och låt stå svalt minst 4 timmar. Rulla sedan bollar av smeten och rulla i kakao eller florsocker. 
 
 
Kramar, @cakesbymandyy
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress