Hemmagjord vaniljsås

 
 
Godmorgon! Om du ska baka en mjuk kaka, bullar eller paj, vad är godare än en hemmagjord vaniljsås? Det är superenkelt att göra och allt du behöver har du oftast hemma. För ett tag sedan inhandlade jag äkta vaniljsocker vilket är något som är bra att ha hemma och ofta kommer till användning. Vill du inte lägga pengar på eller vill köpa en vaniljstång när du bakar, kan du lätt byta ut den mot äkta vaniljsocker. Jag har tidigare flera gånger använt vanligt vaniljsocker vilket inte blir alls lika bra, tycker jag. 
 
 

Vaniljkräm ingredienser: 

-2,5 dl mjölk

- 2 krm äkta vaniljsocker

- 0,75 dl strösocker

- 3 st äggulor

- 0,3 dl maizena

- 50 mjukt smör

 

 
Gör såhär:
1. Koka upp mjölk och äkta vaniljsocker. Vispa hela tiden.
2. Vispa ägg, socker och maizena med elvisp och häll sedan ner i kastrullen med mjölkblandningen.
3. Koka krämen på låg värme tills den tjocknar. Ta då bort den från värmen, lägg i smör och låt det smälta in i krämen.
 
Kramar











Kom ihåg mig?