Hej alla fina! Idag bakade jag kolakakor som egentligen skulle innehållamörk choklad. Men ibland får man ta det man har hemma så det blev vit choklad. Det fungerade lika bra det. Det var första gången jag bakade kolakakor faktiskt men de blev goda och är väldigt enkla att göra. Här kommer nu ett recept. 
 

Ingredienser:

PORTIONER: ca 40 st
  • 225 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 ägg
Topping
  • 1 uppvispat ägg
  • 100 g vit choklad

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Bryn hälften av smöret det tills det blir gyllene och doftar nötigt, låt svalna.
3. Rör ihop det brynta smöret med socker och resten av smöret. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och sirap och blanda till en grynig konsistens, tillsätt ägget och låt det precis gå ihop till en jämn deg.
4. Dela degen i 4 bitar (för ca 40 st kakor) och rulla till ca 30 cm långa rullar och lägg på två bakpappersklädda plåtar.
 
5. Topping: Platta till rullarna lätt och pensla med ägg. Finhacka chokladen och strö över. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter, kakorna ska vara lite sega. Ta ut och låt svalna lite, skär sedan i bitar medan degen fortfarande är mjuk.
 
Kramar
Angelica Wåhlin

Mums! Dom ser verkligen otroligt goda ut :)

Svar: Tusen tack!!
Amanda Niclasson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress