Hej alla fina! Bakningen fortsätter och igår blev det bröd. Nämligen ett superenkelt men gott och vem vill inte ha nybakt bröd till frukost? Det tar lite tid att göra men det är som med bullar, det är jäsningen som tar tid och då brukar jag passa på att göra annat under tiden. 
Idag åker jag till Uppsala i några dagar men bloggen kommer hållas uppdaterad under tiden och när jag kommer hem, kommer bilder från resan. Men här kommer i alla fall receptet på detta enkla bröd.
 
Ingredienser: 
- 5 dl vatten
- 25 g jäst
- 1 msk salt
- 11 dl vetemjöl (brukar alltid behövas lite mer)
- 1 msk brödkryddor
+annan smaksättning om man önskar
 
Gör såhär:
1. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader)
2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, brödkryddor och mjöl. 
3. Arbeta ihop till en smidig deg, lite kladdig. 
4. Låt jäsa under duk i 45 minuter.
5. Lägg degen i en form eller på en plåt (lättare i en form) och forma till en limpa. 
6. Låt jäsa i 30 minuter. 
7. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ugn 35-45 min, tills brödet är genomgräddat. 
Klart att njuta!
 
Ett tips när brödet fått den yta du vill ha men brödet är inte färdiggräddat, lägg ett bakplåtspapper över i ugnen. Då gräddas brödet klart men ytan återstår som den är. 
 
Kramar
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress