Vägen till Malta

 
Hej alla fina! Jag tänkte bara berätta lite kort om hur vi kom fram till att åka till just Malta och att ens åka över huvudtaget. I många år, innan jag började gymnasiet, har jag drömt om att en dag antingen flytta utomlands eller resa mycket. Jag började skriva på en bucketlist där det bland annat stod:
- Resa till Arizona
- Resa till New York, 
- Resa till Los Angeles och Las Vegas 
- Åka som volontär
- Bo och leva utomlands under en längre tid
Många av dessa saker har jag bockat av under dessa år, några förra sommaren då jag åkte på min första drömresa till USA med en kompis. Under gymnasiet växte drömmen om att åka mer utomlands själv och när jag även hörde att många andra gjorde det så började jag googla. Många backpackar i Asien eller Australien men det har aldrig lockat mig, jag är en storstadstjej och har aldrig gillat att hajka eller tälta. Det var då jag och min vän Rebecka bestämde oss för att vi skulle till USA. Vi tog kontakt med ett bolag som sålde dessa resor och la upp en reseplan. Den resan kommer jag sent att glömma eftersom jag har fått besöka platser jag aldrig trodde att jag skulle besöka. 
 
Efter resan till USA väcktes en ny dröm, att åka utomlands under en längre tid. Jag började försiktigt att dela med mig av mina drömmar och tankar till min pojkvän som inte var lika lockad av tanken. Jag försökte istället att tränga bort tanken när den kom men stark som den var så kom den alltid tillbaka. Jag mådde såpass dåligt av att alltid tränga bort den så jag började fundera på att åka själv vilket såklart är lite läskigt. 
Men så en dag, efter ca 1 år av tjat och tjafs kring detta, sa Henke äntligen att om jag tar fram ett förslag så kan vi titta på det. Det tog inte många minuter innan jag hade en färdig idé. Idén var om London men efter mycket googlande insåg vi att London inte var ett ställe för oss så jag googlade runt igen och beställde hem kataloger. 
 
Jag fick kontakt med resebolaget ESL som hjälpte mig att lägga upp en bra resa med plugg osv. Boendet har vi löst genom Air B&B vilket var superenkelt och genom en annons på blocket hyrde vi ut våran nuvarande lägenhet. Allt har som sagt inte gått som på räls vilket det kan låta som men när vi väl fick kontakt med ESL har allt gått ganska snabbt och smidigt. Mycket har vi fått lösa själva men vi har även fått mycket hjälp av företaget. Det rekommenderar jag verkligen att göra om ni ska ut och resa samma rutt, allt blir mycket enklare då det är otroligt mycket som ska klaffa och som man bör tänka på. 
 
På Malta ska jag plugga engelska vilket jag tycker är bra för mig och det är alltid grymt att vara duktig på engelska. Jag tror och hoppas att denna resa är starten till en hel del resor framöver tills jag slår mig ner i Sverige, eller ett annat land, för att börja studera på allvar. Det är nu man ska utforska världen medan man kan och jag är otroligt glad att jag har startat min resa. 
 
Hoppas att jag har inspirerat er till att också resa och att ni följer min blogg på Malta. KramarKom ihåg mig?