Hej alla fina! Såhär inför helgen tänkte jag komma med ett recept på kanelbullar. Det var längesedan jag bakade just kanelbullar men jag tror och hoppas att de blev bra så att påsar kan börja delas ut till nära och kära. Här är ett recept jag alltid går efter när jag bakar, ett recept jag ursprungligen hittat online men ändrat lite på och adderat bland annat vaniljsocker. 
 
Ingredienser: 
- 150 g margarin 
- 5 dl mjölk
- 1/2 tsk salt 
- 1 1/2 dl strösocker 
- 2 tsk mald kardemumma
- ca 13 dl vetemjöl 
- 50 g jäst 
+ jag brukar addera lite vaniljsocker för smakens skull ca 1-2 msk
 
Fyllning: 
- 100 g margarin 
- 1 dl stösocker 
- 3 msk kanel 
+pensling med ägg och lägg på pärlsocker
 
Gör såhär: 
1. Smält smöret och tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader)
2. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av degspadet, rör tills jästen löst sig och tillsätt resten
3. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet, arbeta degen smidig. Tillsätt ytterliggare mjöl tills degen släpper från bunkens kanter. Jäsning under duk i ca 20-30 min till dubbel storlek
4. Blanda margarin, socker och kanel till fyllningen. Lägg degen på mjölat bakbord och knåda den smidig, tillsätt mjöl om så behövs
5. Dela i 2 delar och kavla varje del till en rektangulär platta. 
6. Bred på fyllningen, rulla samman och skär i bitar. Lägg sedan i formar och låt jäsa i 30 min under duk
7. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på med pärlsocker 
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 min och låt sedan svalna. 
 
Kramar

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress