Valletta

 
 
Hej alla fina! Igår var vi ute på stan för första gången här på Malta vilket var riktigt mysigt. Vi hade lagt upp dagen bra med en rutt först till hamnen här precis bredvid lägenheten och sedan en sväng till St Julians för att kolla in skolan och bussturerna osv. Men allt gick inte direkt som planerat. Dagen började bra då vi tog en tur ner till hamnen för att fota lite vilket var superhärligt med bra väder och temperatur och sedan var planen att då ta bussen till St julians. Problemet var bara att det fanns ca en miljon olika bussar och bussturer runt överallt åt olika håll. Vi hade bestämt oss för en speciell buss och stod och väntade på den men när det kom förbi en annan tänkte vi att om St julians ligger på vägen till Valletta så kan vi ta den istället som skulle ta va 20-30 min. Det slutade med att vi satt på bussen i ca 1,5 h och hamnade i Valletta...St julians fanns inte på vägen haha. 
Vi fick tillslut en trevlig dag i Valletta och besökte huvudstaden tidigare än tänkt men det blev en god lunch i solen, lite shopping och en underbar promenad med en glass till avslutning. Valletta var jättefint verkligen eftersom staden är väldigt gammal så det fanns endast gamla fina hus och trånga gränder. Något att rekommendera! 
 
Vi gör ett nytt försök idag att ta oss till St julians, se vart min skola ligger och pröva bussen dit. Det är så otroligt mycket att ta in såhär i början med varningar vi fått och även rekommendationer. Vi har fått varningar för att åka i vita taxibilar då de tar mycket mer betalt och ofta lurar en på pengar...vi tog en vit taxi från flygplatsen haha. Men då betalade vi innan så det var lugnt. Vår värd har rekommenderat olika restauranger runt omkring men även en fin strand som inte ligger alltför lång bort som vi ska besöka en dag. På måndag börjar skolan och då kommer jag få mindre tid till sånt här så det gäller att ta tillvara på tiden. 
 
Tack för att ni läser min blogg, det uppskattas. KramarKom ihåg mig?