15 oktober 2017

Recept vaniljhjärtan

 
Hej alla fina! I går blev det äntligen bak av min favoritkaka vaniljhjärtan. Det är absolut inte lika lätt som det ser ut när man läser receptet eller gör dom första gången eftersom man behöver vara lite pilig och ha tålamod när man bakar detta. Men det blev bra tillslut och dom blev goda! Man lär sig av sina misstag och vad jag ska göra annorlunda till nästa gång, skriver i alla fall receptet här nedan som är hämtat från Arla.se
 
Recept för ca 16 stycken: 
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl florsocker
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g smör 
  • 1 äggula
  • 1 tsk kallt vatten

Vaniljkräm:

  • 4 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ dl majsstärkelse
  • ½ dl floursocker

Blanda de torra ingredienserna till degen. Tärna smöret och mixa ihop de torra ingredienserna med smöret till smulor. Tillsätt äggulan och vattnet och mixa samman till en deg. Låt vila minst 30 min i kyl.

Vispa ihop alla ingredienserna till vaniljkrämen i en kastrull, sjud på låg värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna.

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen. Stansa ut 32 hjärtan med vaniljhjärtansformen. Tryck ut hälften av hjärtana i formarna. Fördela vaniljkrämen i formarna. Lägg på resten av hjärtana och tryck ihop kanterna. Baka i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Stjälp dem ur formarna. Pudra med florsocker.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress